home

Desert, arta rupestra, safari si Cascada Victoria

 

AFRICA AUSTRALA

 

NAMIBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE

 

Windhoek - Parcul National Namib Naukluft - Sossusvlei - Canionul Sesriem - Solitaire - Walvis Bay - Swakopmund - Henties Bay - Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein - Parcul National Etosha - Tsumeb - Fasia Caprivi - Divundu (Okavango) - Parcul National Mahango - Parcul National Chobe (Botswana) - Victoria Falls (Zimbabwe)

 

Va invitam intr-o calatorie inedita prin trei dintre cele mai frumoase tari din Africa Australa: Namibia, Botswana si Zimbabwe, prilej de a afla amanunte din istoria tumultoasa a acestei parti a lumii, de a admira privelistile care pastreaza nealterat ritmul naturii si de a "urmari" salbaticiunile de aici. Supranumita "tara ingerilor", Namibia va va incanta cu frumusetea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip rosu din Sossusvlei si "stelele" Desertului Namib, cu savana si muntii stancosi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestra din Twyfelfontein si cu cele mai diverse animale salbatice care traiesc in marele Parc National Etosha. in Botswana veti fi surprinsi de numarul impresionant de elefanti pe care ii veti intalni, iar in Parcul National Chobe veti face unul dintre cele mai frumoase safari din lume. si nu in ultimul rand, veti putea admira poate cel mai graitor exemplu de frumusete naturala, magnifica Cascada Victoria, caderea de apa impresionanta care este vizibila de la zeci de kilometri distanta, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii. Toate aceste trei tari ale Africii Australe, unde natura este la ea acasa, emana o puternica forta magnetica asupra multor turisti din intreaga lume, din care speram sa faceti si dvs. parte si sa traiti aceasta experienta!

 

Perioada: 21.01 - 03.02.2024

 

Ziua 1 / 21.01.2024: Bucuresti - Frankfurt - Windhoek

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1419 (14:25 / 16:05), de unde vom pleca spre Windhoek cu zborul LH 4356 (21:55 / 09:15).

Ziua 2 / 22.01.2024: Windhoek - Parcul National Namib Naukluft - Sossusvlei

Dupa sosirea in Windhoek ne vom indrepta spre cel mai mare parc din Africa, al patrulea cel mai mare din lume, Parcul National Namib Naukluft, care cuprinde o parte din Desertul Namib, considerat a fi cel mai vechi desert din lume, precum si lantul muntos Naukluft. Namib inseamna "loc deschis" iar numele tarii, Namibia "taramul locurilor deschise" provine de la acesta. Acest desert este considerat a fi cel mai batran desert din lume, urmele unei clime calduroase si uscate putand fi datate cu peste 80 milioane de ani in urma. Aici se afla vestitul "Munte de Foc", renumit prin vestigiile unor stravechi documente de viata si de cultura bosimana, fiind singura zona etnografica in care bosimanii au creat asezari stabile, catune de colibe construite din pietre suprapuse, avand interiorul captusit cu un strat gros de ierburi uscate. Cina la un restaurant local si cazare la Desert Quiver Camp (sau similar).

Ziua 3 / 23.01.2024: Sossusvlei - Canionul Sesriem - Sossusvlei

Mic dejun. in aceasta zi vom ajunge in cea mai cunoscuta zona a parcului, principala atractie turistica, Sossusvlei, o mare intindere argiloasa, inconjurata de imense dune rosii, situata in preajma depresiunilor Dead Vlei si Hidden Vlei, listata in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dunele de nisip spectaculoase, pot atinge si 300 m inaltime, fiind cele mai mari din lume, intinzandu-se pe o distanta de mai bine de 60 km. Acestea s-au format in timpul a milioane de ani, ca urmare a depunerii de nisip in Oceanul Atlantic de catre Raul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de catre Curentul Benguela si in final preluat de vant si readus pe uscat, natura creand aceste forme si dimensiuni impresionante. in aceasta mare de nisip, pantele dunelor se imbina armonios, formand un model stelar, de aceea sunt des supranumite "stelele desertului". Vom vedea faimoasele dune de nisip, carora razele soarelui le confera culori puternice, intr-o continua schimbare, ocazie minunata pentru fotografii inedite. Ne vom indrepta apoi spre Canionul Sesriem, a doua atractie turistica importanta a parcului. Format acum 2 milioane de ani de Raul Tsauchab, care si-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu ingust are aprox. 1 km lungime si 30 m adancime. O multime de pesteri si formatiuni de roca ciudate au fost sculptate de rau, iar de-a lungul canionului vom putea observa, in functie de marimea rocilor si a sedimentelor care au fost depuse, in ce perioade de timp raul a avut o forta puternica si cand au fost ani la rand de seceta, raul neavand aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape in fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a impinge apa pana la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanta. O varietate uimitoare de animale salbatice s-a adaptat sa traiasca in acest loc, inclusiv specii rare, precum soparlele care pun ambele picioruse din fata jos atunci cand merg, gandacelul "toktokkie" care se apleaca pentru a rula picaturile de roua pe corpul sau, iar noaptea se pot auzi strigatele bufnitei-vultur cu pete si urletele indepartate ale sacalului. Cina la un restaurant local si cazare la Desert Quiver Camp (sau similar).

Ziua 4 / 24.01.2024: Sossusvlei - Solitaire - Walvis Bay - Swakopmund

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Swakopmund, oras-port aflat in partea de vest a tarii, ridicat in punctul de varsare a raului Swakop in Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului vom trece prin Solitaire, o mica asezare din regiunea Khomas situata in centrul tarii, singura localitate dintre desert si coasta oceanului Skeleton, dupa care vom ajunge in oraselul Walvis Bay, unde oceanul formeaza o pitoreasca laguna, mereu animata de nenumarate pasari marine, pelicani si flamingo. Aceasta zona umeda este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de pasari migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de catre Bartolomeo Diaz, celebrul navigator si explorator portughez, inca din anul 1487, dar a fost infiintat abia in anul 1793 de catre colonia olandeza, 2 ani mai tarziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior orasul a devenit, la fel ca intreaga zona care se termina cu Capul Bunei Sperante, parte a Uniunii Africa de Sud, pana cand fostul presedinte F.W. de Klerk a inapoiat acest port Namibiei. Dupa pauza pentru dejun ne vom ajunge indrepta catre Swakopmund, oras fondat de catre colonistii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Swakopmund Beach (sau similar).

Ziua 5 / 25.01.2024: Swakopmund

Mic dejun. Ne vom bucura de o zi relaxanta in care ne vom putea plimba in voie prin pitorescul oras Swakopmund. in prezent, orasul a devenit statiune balneo-climaterica, cu o arhitectura care pastreaza inca stilul colonial german din anii '90, reusind sa creeze un sentiment de atemporalitate, cu stradutele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de arta si muzee. Vom putea admira cateva dintre constructiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta inchisoare si Wormannhaus, casa construita in anul 1906, care gazduieste in prezent biblioteca publica. De asemenea, veti putea opta pentru o plimbare cu barca pentru a admira delfinii pana in apropiere de Pelican Point unde traiesc aprox. 60.000 de foci. Veti putea opta apoi si pentru o plimbare cu avionul peste impresionantul peisaj in care dunele de nisip par a se contopi cu oceanul. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Swakopmund Beach (sau similar).

Ziua 6 / 26.01.2024: Swakopmund - Henties Bay - Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre nord, catre Damaraland, una dintre cele mai salbatice zone ale Namibiei, neimblanzita, vasta, cu pajisti, defilee si formatiuni uriase de granit. Vom ajunge la Cape Cross, o zona protejata care adaposteste cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionati de miile de foci care lenevesc pe plaja sau se joaca in apa, profitand de bancurile bogate de pesti aduse de curentul rece Benguela. Desi zona este in principal cunoscuta pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lunga, care incepe din anul 1485, atunci cand exploratorul portughez Diego Cao, primul european care a pus piciorul in Namibia, a ridicat o cruce pe malul oceanului in cinstea regelui portughez Joao II. Ne vom indrepta apoi spre oraselul pescaresc Henties Bay, in apropierea caruia vom vedea de pe plaja epava Zeila, dupa care vom putea admira Organ Pipes, o formatiune de roci ce cuprinde un grup de coloane care seamana cu tuburile de orga, care s-au format in urma cu aprox. 150 milioane de ani, ca urmare a intrarii lavei lichide intr-o formatiune de roci, expusa in timp la eroziune. in continuarea zilei ne vom deplasa catre Twyfelfontein unde vom vizita situl arheologic cu gravuri preistorice in roca, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta contine peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentand rinoceri, elefanti, struti si girafe, dar s-au descoperit si picturi rupestre in ocru rosu, ce ilustreaza figuri umane. Pe parcursul traseului vom putea admira Muntele Brandberg, cel mai inalt munte din Namibia, locul unde s-au descoperit peste 1.000 de adaposturi si mai mult de 45.000 de picturi pe stanca. Cina si cazare la Twyfelfontein Country Lodge (sau similar).

Ziua 7 / 27.01.2024: Twyfelfontein - Parcul National Etosha

Mic dejun. Dimineata vom vizita Padurea Pietrificata Damaraland, descoperita in anul 1940, declarata monument national. De fapt vom vedea o acumulare de trunchiuri de copaci fosilizati de acum 280 milioane de ani, care au fost adusi pe teritoriul actualei Namibii in timpul unor mari inundatii, de apele unui rau care strabatea continentul Gondwana. Vom vizita in continuare un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute in lume datorita faptului ca isi acopera pielea, parul impletit si hainele cu un amestec rosu, format din ocru, unt si par de capra, care indeplineste nu numai o functie estetica, ci si una sociala, oferind de asemenea, protectie impotriva radiatiilor solare si intepaturilor de insecte. in continuarea zilei ne vom indrepta catre Parcul National Etosha, care ocupa o suprafata de aprox. 23.000 km≤, reprezentand una dintre cele mai frumoase si mai importante rezervatii din sudul Africii, bucurandu-se de o mare diversitate a vietii salbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de pasari, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formatiunea reprezentativa a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigai, formatiune rezultata in urma evaporarii apei din lacul candva alimentat de Raul Kunene si formata in prezent din depuneri de saruri, nisip si argila. De aici si denumirea parcului, care in traducere inseamna "marele loc alb". in zonele limitrofe ale Etosha Pan se gasesc izvoare perene, care atrag numeroase animale salbatice si pasari. Cina si cazare la Etosha Village (sau similar).

Ziua 8 / 28.01.2024: Parcul National Etosha - Tsumeb

Trezire matinala si mic dejun. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc National inca din anul 1907 cand Namibia era colonie germana, ne va da posibilitatea de a "gusta" Africa in forma sa pura. in functie de cat de norocosi vom fi, vom putea vedea elefanti, rinoceri negri, specie aflata pe cale de disparitie, lei care se camufleaza in culoarea aurie a pajistilor, bivoli, girafe care se ridica deasupra vegetatiei uscate si chiar leoparzi. Cina si cazare in Tsumeb la Sachsenheim Guestfarm (sau similar).

Ziua 9 / 29.01.2024: Tsumeb - Fasia Caprivi - Divundu (Okavango)

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre Fasia Caprivi, o zona ingusta marginita de Botswana in sud, Angola si Zambia in nord, strabatuta de raurile Okavango, Kwando, Chobe si Zambezi. Numele sau provine de la cancelarul german Leo von Caprivi, care a negociat achizitia zonei cu Regatul Unit in anul 1890 si a anexat-o coloniei germane cu scopul de a naviga pe Raul Zambezi spre coasta de est a Africii, dar mai tarziu acesta s-a dovedit nenavigabil. Vom ajunge in decursul dupa-amiezii in oraselul Divundu, de unde ne vom indrepta spre Mahangu Safari Lodge (sau similar). Datorita faptului ca lodge-ul se afla in apropierea Cascadelor Popa, vom face o frumoasa plimbare cu barca pe Okavango, al patrulea rau ca marime din sudul Africii, prilej de a vedea hipopotami si crocodili. Cina si cazare la Mahangu Safari Lodge (sau similar).

Ziua 10 / 30.01.2024: Divundu - Parcul National Mahango - Parcul National Chobe (Botswana)

Mic dejun. in aceasta zi vom parasi Namibia indreptandu-ne spre Botswana. Pe traseu vom face un scurt safari in Parcul National Mahango, fondat in anul 1986, cu suprafata de doar 250 km≤, motiv pentru care este considerat cel mai mic parc national din Namibia. in ciuda dimensiunilor sale, acesta adaposteste aproape 100 de specii de animale si mai mult de 300 de specii de pasari, iar noi vom avea probabil sansa sa vedem elefanti, bivoli, antilope, lei, leoparzi sau gheparzi. Parcul cuprinde de asemenea o flora diversificata, un amestec de campii largi inundabile si zone impadurite pline de salcami, tec Zambezi si copaci Seringa salbatici. Dar regele tuturor copacilor, intalnit in acest parc, este un fabulos baobab, cel mai mare copac din Africa, care are un trunchi imens, de aprox. 9 m in diametru si care poate ajunge la varsta de 3000 de ani. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Ngoma, punctul de frontiera dintre Namibia si Botswana. Dupa formalitatile vamale, ne vom indrepta spre Parcul National Chobe, situat in nordul tarii, cu una dintre cele mai mari concentratii de animale din Africa, renumit pe plan international datorita populatiei de elefanti ce numara aprox. 120.000 de exemplare. Declarat parc national in anul 1967, Chobe a fost primul parc national din Botswana care ofera atat vegetatie de savana uscata, cat si de mlastina permanenta, pe langa intinsele campii inundabile de-a lungul raului. Casa celor "The Big Five", in traducere "cei cinci mari" (elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi), parcul cuprinde nu numai turme mari de elefanti si bivoli dar si 2 specii de antilope endemice in Botswana, respectiv puku si Chobe bushbuck. Sosire pentru cina si cazare la River View Lodge (sau similar).

Ziua 11 / 31.01.2024: Parcul National Chobe

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii parcului, situat pe malul raului Chobe, cu o suprafata totala de 11.700 km≤. Dimineata vom pleca in safari cu masini 4x4, prilej pentru a admira peisaje salbatice, diverse pasari, dar si o abundenta de animale, precum elefanti, impala, bivoli si rinoceri. Familiile de lei si hienele cu pete sunt adesea prezente pe campiile inundabile, unde antilopele puku si zebrele ies la pascut. Dupa o pauza de odihna, vom face o pitoreasca croaziera pe Raul Chobe. Imaginea familiilor de elefanti in timp ce se adapa sau se scalda este de neuitat, dar cu atat mai mult cand li se alatura si turme de bivoli, grupuri de hipopotami si uriasi crocodili. Apusul de soare la care vom fi martori in aceasta croaziera va fi de asemenea spectaculos! Cina si cazare in River View Lodge (sau similar).

Ziua 12 / 01.02.2024: Parcul National Chobe - Victoria Falls (Zimbabwe)

Mic dejun. in aceasta zi vom parasi Botswana pentru a ne indrepta spre Zimbabwe unde va fi prima intalnire cu Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, aflata pe cursul fluviului Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, fiind considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimoniul Mondial Natural UNESCO din anul 1989. Primul european care a ajuns la cascada in anul 1855 a fost scotianul David Livingstone, misionar si cercetator al Africii, numind-o "Victoria" in cinstea reginei Victoria a Angliei. Dupa-amiaza, vom face o croaziera cu cina inclusa pe Fluviul Zambezi (cel de-al patrulea ca lungime din Africa - 2574 km), in timpul careia vom avea prilejul de a admira un superb apus de soare, iar cu putin noroc, vom putea descoperi o parte dintre numeroasele animale si pasari salbatice care populeaza Parcul National Victoria Falls. Cazare la Hotel Avani Victoria Falls 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 02.02.2024: Cascada Victoria (Zimbabwe) - Frankfurt

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Cascada Victoria, admirand privelistea memorabila oferita de aceasta. in partea centrala cascada are o inaltime de 108 m, iar debitul sau mediu depaseste 1000 m3/s. Victoria Falls este numita de localnici Mosi-oa-Tunya - "fumul care tuna", deoarece norul de stropi de apa se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu un zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Prima impresie va fi de neuitat, Fluviul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica in abis, descatusand o energie imensa. Vom avea prilejul de a admira si podul construit peste cascada, care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 4305 (16:10 / 05:20).

Ziua 14 / 03.02.2024: Frankfurt - Bucuresti

Sosire in Frankfurt la ora 05:20, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1418 (10:35 / 13:50).

 

TARIF: 3870 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 590 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. 12-14 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Frankfurt - Windhoek si Victoria Falls - Frankfurt - Bucuresti cu compania Lufthansa

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti, iar in safari transportul se face in vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

- 11 nopti cazare in hoteluri de 4* si lodge-uri

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri, 11 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- safari in Parcul National Etosha

- plimbare cu barca pe Okavango

- safari in Parcul National Mahango

- safari in Parcul National Chobe

- croaziera pe Raul Chobe

- croaziera cu cina inclusa pe Fluviul Zambezi

- taxele de intrare in rezervatii si la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- insotitor roman de grup

- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza Namibia: aprox. 71 usd/pers., care se plateste individual la sosire; viza se poate achita doar cu cardul

- taxa de viza pentru Zimbabwe: aprox. 45 usd/pers., care se achita la fata locului

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, alte taxe de intrare, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 70 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUsiV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBtinEREA VIZEI DE NAMIBIA:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data inceperii calatoriei cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

- asigurare medicala de sanatate pe intreaga durata a programului

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >> la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>